Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
2,5 szklanki -
maślanka
1 szkl -
sok z pomarańczy
100 ml -
cukier
15 dag -
jajko
3 szt -
oliwa
0,5 szklanki -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki -
kakao
2 łyżki -
kolorowa posypka
3 łyżki ( posypka czekoladowa) -
rabarbar
30 dag -
cukier waniliowy
2 łyżeczki -
cukier puder
do posypania -
Cynamon mielony Prymat
szczypta
Przepis i sposób przygotowania Dwukolorowe babeczki z rabarbarem
Kroki postępowania

Całe jajka zmiksować z maślanką, sokiem z pomarańczy i oliwą.

Do jednej dodać przesiane kakao i posypkę czekoladową, wymieszać, drugą część pozostawić jasną.






Upieczone babeczki ostudzić, oprószyć cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.
Komentarze (2)