Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszuny mintaj z porem i zielonym groszkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 0,5 kg
por 1 szt.
cebula 1 szt.
groszek konserwowy 4 łyżki
olej 3 łyżki
śmietana 30% 100 ml
sól
pieprz
cytryna 1/2 szt.
kolendra Prymat do smaku
ziemniaki 2 szt.
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Duszuny mintaj z porem i zielonym groszkiem

Kroki postępowania

1
Fileta z mintaja umyć, pokroić na mniejsze kawałki, posolić i popieprzyć z obu stron.
Na patelni rozgrzać tłuszcz,wrzucić fileta na tłuszcz i obsmażyć go z obu stron.
Krok 1 - Duszuny mintaj z porem i zielonym groszkiem foto
2
Pora oczyścić i pokroić w plasterki.
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w talarki.
Cebulę obrać i pokroić na drobno.
Do obsmażonego z obu stron fileta dodać cebulę, ziemniaki i pora,cytrynę sparzyć, wysuszyć i zetrzeć skórkę, a sok wycisnąć na patelnię.Dodać pół szklanki wody, posolić, popieprzyć i dodać odrobinę mielonej kolendry.Dusić pod przykryciem do momentu aż ziemniaki będą miękkie.
Krok 2 - Duszuny mintaj z porem i zielonym groszkiem foto
3
Natkę pietruszki umyć i pokroić na drobno , dodać do potrawki, tak jak i śmietanę oraz groszek ,chwilkę pogotować razem,bez przykrycia i doprawić do smaku.
Krok 3 - Duszuny mintaj z porem i zielonym groszkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 26.11.2013 19:58
Moje ulubione smaki.
Jusiaa 13.11.2013 13:47
Pychotka rybka, idealny obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak