Duszony schab

Duszony schab

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    2 plastry
  • sól

  • pieprz

  • cebula

    0,5 szt
  • smalec

    1 łyżka
  • kostka mięsna

    0,5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Duszony schab

Mięso dokładnie myjemy i osuszamy. Oprószamy solą i pieprzem z każdej strony. Delikatnie rumienimy na roztopionym smalcu. Dodajemy pokrojoną cebulkę i szklimy. Dolewamy szklankę wody, Kostkę mięsną i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości. W razie potrzeby delikatnie podlewamy wodą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

IwonaDD 20.03.2015 15:26
pysznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat