Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszony kurczak z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
piersi z kurczaka 0,5 kg
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Duszony kurczak z pieczarkami

Kurczaka posypuję posiekanym czosnkiem z odrobiną soli i kroję go na kawałki które lubię , aby nie były za małe bo rozwalają się podczas duszenia wolę większe które muszę pokroić nożem mam wrażenie że więcej zjadam. Cebulę obieram i siekam na malutkie kawałeczki smażę na oliwie z oliwek dosłownie 2 kropki czekam aż nabierze złoty kolor dodaję pieczarki delikatnie posolone aby puściły soki i duszę około 20 min. gdy pieczarki uzyskają lekki złoty kolor dodaję kurczaka , całość dusze około 20 min i gotowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 18.07.2014 17:10
pychotka :)))
pawlito 26.05.2014 10:48
na pewno było smaczne
jasiek 20.05.2014 21:36
zawsze dobre połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak