Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszony filet z kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuki
tłuszcz do smażenia
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 1 łyżeczka
sól
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszony filet z kurczaka

Mięso oczyszczamy, porcjujemy, osuszamy. Następnie nacieramy przyprawami. Odstawiamy do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie smażymy na tłuszczu na wolnym ogniu. Dodajemy pokrojona w plasterki cebulę, posiekany czosnek - dusimy. Podajemy z ziemniaczkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 16.01.2013 23:27
polecam
miroslawa 05.01.2013 06:28
smaczne
IwonaKa 05.01.2013 00:30
proste i szybkie danie
caffee_tea 05.01.2013 00:02
dobre obiadek
Adamorek 04.01.2013 23:51
zdrowa wersja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak