Duszone Polędwiczki Wieprzowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    2-3 sztuki
  • masło

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • czosnek

    4 ząbki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwice myjemy i suszymy. Kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy do głębszego naczynia. Dodajemy 2 łyżki masełka, podsmażamy. następnie podlewamy wodą. Wciskamy 4 żabki czosnku. Dusimy około 1 - 1,5 h pod przykryciem na małym ogniu. Dolewamy co jakiś czas wody. Dodajemy do smaku, sól, pieprz, zioła prowansalskie. ( ilość w/g uznania. Dusimy do miękkości. podawać z ziemniakami i kapustą zasmażaną. Można osobno zrobić sosik, ja zawsze polewam tym powstałym w czasie duszenia. Taki nam najbardziej smakuje. Smacznego !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
monika156 09.11.2010 14:03
muszą być pyszne ;)
edyta51 27.10.2010 21:13
pyszne
Buczo007 26.10.2010 11:31
uwielbiam
Patrycja38 26.10.2010 11:23
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat