duszone polędwiczki wieprzowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    1/2 kg
  • woda

    troche
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    troche
  • ziele angielskie

    troche
  • Kucharek przyprawa do potraw

    troche
  • mąka

    trochę
  • olej do smażenia

    troche
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

polędwicę umyj i pokrój w plastry które obtocz w mące i przesmaż przez 5 minut na oleju z dwóch stron.następnie dolej do nich wody dodaj liść laurowy,ziele angielskie,sól,pieprz i kucharek.duś na małym ogniu pod przykryciem do momentu aż polędwiczki staną się miękkie od czasu do czasu podlewaj odrobiną wody.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat