Duszone polędwiczki wieprzowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    2 szt
  • pieczarki

    300 g
  • cebula

    1 szt
  • ocet balsamiczny

    5 łyżka
  • sos sojowy

    2 łyżka
  • pieprz kolorowy

    1 łyżeczka
  • Czosnek suszony Prymat

    2 szczypta
  • sól

    1 łyżeczka
  • olej

    5 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwice umyć, osuszyć i przekroić na dwie części.
Włożyć mięso do miski, dodać wszystkie przyprawy, chwilę je mieszać razem z mięsem i odstawić na 20 minut.
Po tym czasie na patelni mocno rozgrzać olej.
Włożyć polędwiczki i obsmażać na mocnym ogniu z każdej strony.
Następnie dodać obraną, umytą i dość grubo pokrojoną cebulę i oczyszczone i pokrojone na cztery części pieczarki.
Dusić ale bez przykrycia od czasu do czasu potrząsając patelnią i obracając mięso z dodatkami.
W ten sposób dusimy wszystko 10 minut.
W miarę potrzeby dosalamy pieczarki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna223 24.06.2011 22:33
pysznie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat