Duszone pieczarki z porem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • por

    1 sztuka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • masło

    1 łyżeczka
  • woda

    50 mililitrów
  • pieczarki

    400 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki myję, osuszam, a następnie kroję w plastry. Pora obieram, myję oraz drobno kroję. Natkę pietruszki siekam drobno. W rondlu albo na patelni rozgrzewam łyżkę masła.

Smażę pieczarki na rumiano. Dodaję przyprawy i pora. Zmniejszam ogień i podlewam wodą. Duszę aż cały płyn wyparuje. Dodaję natkę. Mieszam.

Podaję zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiktoria29 03.04.2017 21:21
zjadłabym....
Ola1984 03.04.2017 16:04
Lubię to połączenie.
Babeczka35 03.04.2017 06:44
Bardzo smacznie.
Ania321 02.04.2017 23:53
smaczne danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat