Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone kawałki schabowe.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 4 grube plastry
mąka pszenna
olej
sól
Czosnek suszony Prymat
Majeranek suszony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
kostka rosołowa 1 sztuka
woda
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone kawałki schabowe.

Kroki postępowania

1
Schab trochę roztłukłam,rozbiłam tłuczkiem,a następnie pokroiłam go na mniejsze,aczkolwiek niezbyt małe,kawałki.Każdy z kawałków mięsa oprószyłam i natarłam z obu stron przyprawami(solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym,słodką papryką i majerankiem).Następnie wszystkie mięsne kawałki w przyprawach obsypałam dokładnie z obu stron mąką.
Krok 1 - Duszone kawałki schabowe. foto
2
Na patelni rozgrzałam olej i przez moment obsmażałam każdy ze schabowych kawałków z jednej i drugiej strony.Obsmażone mięso przełożyłam do garnka i dodałam do niego liście laurowe i rozkruszoną kostkę rosołową.
Krok 2 - Duszone kawałki schabowe. foto
3
Zalałam wszystkie umieszczone w garnku składniki wodą,tak,by wystawała ona nieco ponad mięso.Gotowałam mięso pod przykryciem(z uchyloną lekko pokrywką),podduszałam owe mięso około 1 godziny.Od czasu do czasu zaglądałam do mięsa i mieszałam je,żeby nie przywierało do dna, nie przypalało się.W razie potrzeby jak ubędzie sporo wody z garnka,bo się wygotuje należy jej nieco dolać.
Krok 3 - Duszone kawałki schabowe. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 25.06.2013 14:52
napewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak