Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone filety w sosie pieczarkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt (po 200 g)
mąka 5 łyżek
cebula 1 szt
bulion warzywny 500 ml
pieczarki 200 g
śmietana 18 proc 200 ml (słodka)
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone filety w sosie pieczarkowym

Filety porcjujemy, oprószamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju.

W rondlu szklimy cebulę, zalewamy bulionem i chwilę dusimy.

Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki. Wrzucamy do bulionu.

Śmietanę rozrabiamy z kilkoma łyżkami gorącego bulionu, dodajemy do całości i dokładnie mieszamy.

Do sosu wrzucamy filety i dusimy na małym ogniu przez 30 min.

Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 01.03.2016 09:58
bardzo smacznie
olkaaa 29.02.2016 07:25
robię podobne
IKrakowianka 28.02.2016 20:17
super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak