Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DUSZONA WĄTRÓBKA INDYCZA

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka indycza 600 gram
cebula 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1/2 szkl
mąka 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: DUSZONA WĄTRÓBKA INDYCZA

Wątróbki umyć,osuszyć i oprószyć mąką.Na patelni rozgrzać oliwę i obsmażyć wątróbki z dwóch stron na rumiano.Podlać bulionem i dusić kilka minut(czas zależy od wielkości wątróbek,ale nie za długo).Cebule obrać,pokroić i ułożyć na wątróbkach.Całość przykryć i jeszcze chwilę dusić aż cebula zmięknie.Przyprawić przed samym podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbingas 22.03.2023 12:42
Pycha.
Seba 04.12.2013 11:13
pyszny obiad
olkaaa 12.10.2013 09:36
jeszcze takiej nie jadłam
Motorek 17.09.2013 10:30
bardzo smaczna
Grazyna0211 23.07.2013 10:13
smaczny obiad
ben-ka 02.07.2013 10:31
apetycznie wygląda.
misia53 26.06.2013 09:30
najbardziej smakuje mi właśnie indycza wątróbka a w takiej wersji jest do zrobienia
alaaa 13.06.2013 21:09
z indyka wg mnie jest najlepsza
kate.500 22.04.2013 22:48
bardzo lubie takie watrobki
junox 11.02.2013 20:16
też bardzo lubię
IZABELA29 12.01.2013 14:18
smaczniutkie
Wafelek2601 13.11.2012 13:04
Pyszna wątróbka
Krystyna32 08.11.2012 11:05
pycha
anemon 06.11.2012 17:19
Ja też nie przepadam za wątróbką, ale u mnie w domu ma swoich zwolenników.
Poison1988 01.11.2012 08:25
Do duszone wątróbki jeszcze nikomu nie udało się mnie przekonać ;p ale może spróbuję i w końcu przełamię lody xD

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak