Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona wątróbka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 500 gram
cebula biała 1 sztuka
rodzynki 1 garść
białe wino 1 mały kieliszek
sól 1 do smaku
olej 1 do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat 1 do smaku
jabłko kwaśne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona wątróbka

Jabłka obrać i pokroić w plasterki.Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju,dodać rodzynki (można je wcześniej namoczyć we wodzie) i jabłka.Wlać wino i dusić 5 minut.Wątróbkę pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić na patelnię.Doprawić sola i pieprzem.Dusić wszystko ok 10 minut ciągle mieszając.Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 27.02.2014 16:58
smaczna wątróbka
ONY_za_kare 28.01.2014 15:29
lubię taką czasem zjeść
Ola1young 03.10.2013 15:45
pycha,dawno nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak