Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona ryba z sosem warzywnym i ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 200 g
woda 1 filiżanka
Pieprz biały mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
cytryna 2 plasterki
ogórek zielony 100 g
olej kukurydziany 1 łyżeczka
zioła 1 łyżeczka
pomidory z puszki lub koncentrat 3 łyżeczki
filet z dorsza 200 g
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona ryba z sosem warzywnym i ziemniakami

Ziemniaki umyć, gotować w mundurkach w osolonej wodzie, odcedzić, odparować i obrać. Wodę wymieszać z solą, ziarenkami pieprzu, listkiem laurowym i plasterkami cytryny, przykryć, zagotować. Do wrzątku włożyć filety, gotować 5-7 minut pod przykryciem. Ogórek umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Olej rozgrzać, zeszklić na nim ogórek. Dodać pomidory, gotować 5 minut. Do sosu wrzucić zioła, wymieszać. Filety wyjąć, osączyć. Podawać z sosem warzywnym i ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak