Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona roladka z boczkiem i ogórkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka
boczek plaster
ogórek kiszony kawałek
musztarda 1 łyżeczka
papryka czerwona kawałek
Kolendra cała Prymat 1/2 łyżeczki
pieprz
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona roladka z boczkiem i ogórkiem

Umytego fileta rozbijamy, Oprószamy solą i pieprzem. Z wewnętrznej strony smarujemy musztardą. Na musztardę dajemy boczek i kawałek kiszonego ogórka. Przygotowane mięso zwijamy w roladkę. Na rozgrzanym oleju delikatnie podsmażamy ze wszystkich stron. Następnie podlewamy wodą, dajemy liść laurowy, ziele angielskie, pokrojoną w drobną kosteczkę papryczkę, kolendrę i dusimy pod przykryciem do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 18.06.2013 20:16
pyszne mięsko ;)
IZABELA29 15.06.2013 07:08
z boczkiem nigdy nie robiłam..
ben-ka 14.06.2013 15:34
bardzo smaczne roladki na obiadek zrobiłaś:)
MagdaXXX 09.12.2012 10:30
muszą być smaczne
Beata23 24.11.2012 13:48
fajne danie
Wacław 29.08.2012 09:59
świetne mięsko,pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak