Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona marchewka na ciepło

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew pół kg
groszek 100 g
masło 1 łyzka
sól
mąka 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona marchewka na ciepło

Marchew obieramy, myjemy dokładnie i kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do rondelka. Do marchewki dodajemy mrożony lub świezy groszek cukrowy. Zalewamy wodą, tylko tyle by warzywa były przykryte. Solimy, dodajemy masło i gotujemy. Kiedy marchewka będzie miękka dodajemy do niej mąkę rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody i zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 10.10.2012 09:40
ja tez bardzo lubię
zolzica 09.10.2012 22:53
jeden z moich ulubionych dodatków do obiadu :) zwłaszcza do rybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak