Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona kapusta z miodem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/4 średniej główki
marchewka 2 sztuki
cebula czerwona 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
masło roślinne 1 czubata łyżka
groszek zielony 2/3 szklanki
miód 1 łyżka
przyprawa uniwersalna do smaku
koncentrat pomidorowy 1 czubata łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona kapusta z miodem

Kroki postępowania

1
Kapustę poszatkować, marchewki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 1 - Duszona kapusta z miodem foto
2
Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać. Cebulę i czosnek zeszklić na maśle roślinnym.
Krok 2 - Duszona kapusta z miodem foto
3
Dodać do tego kapustę i marchewkę. Chwilkę podsmażać, cały czas mieszając.
Krok 3 - Duszona kapusta z miodem foto
4
Do warzyw wlać pół szklanki wody, dodać mrożony zielony groszek, miód, koncentrat pomidorowy i trochę przyprawy uniwersalnej. Wszystko wymieszać, dusić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości.
Krok 4 - Duszona kapusta z miodem foto
5
Jak warzywa będą już miękkie, odparować większość płynu. Podawać jako dodatek do obiadu.
Krok 5 - Duszona kapusta z miodem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 11.04.2014 14:07
ciekawy pomysł na kapustę pekińską :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak