Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona kapusta z cebulą i miodem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
słodka suszona papryka 2 łyżeczki (płatki)
ziele angielskie 3 ziarenka
czarny pieprz 10 ziarenek
cebule 3 średnie sztuki
olej do smażenia ok. 1/5 szklanki
miód gryczany 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 3-4 czubate łyżeczki
kapusta pekińska 1/2 dużej główki
masło roślinne 1 czubata łyżka
sól do smaku
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona kapusta z cebulą i miodem

Kroki postępowania

1
Kolendrę, płatki papryki, ziele angielskie i pieprz przełożyć do moździerza.
Krok 1 - Duszona kapusta z cebulą i miodem foto
2
Dokładnie utrzeć.
Krok 2 - Duszona kapusta z cebulą i miodem foto
3
Cebule obrać, pokroić w piórka.
Krok 3 - Duszona kapusta z cebulą i miodem foto
4
Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę.
Krok 4 - Duszona kapusta z cebulą i miodem foto
5
Do cebuli dodać utarte przyprawy, miód i koncentrat pomidorowy. Wymieszać i smażyć razem ok. 2 minuty.
Krok 5 - Duszona kapusta z cebulą i miodem foto
6
Kapustę poszatkować, dodać do cebuli. Dodać do niej masło roślinne, trochę soli, wlać wodę.
Krok 6 - Duszona kapusta z cebulą i miodem foto
7
Dusić na średnim ogniu pod przykryciem tak długo, aż kapusta zrobi się miękka, a cały płyn odparuje. Od czasu do czasu zamieszać. Podawać jako dodatek do obiadu lub jako samodzielną potrawę np. na kolację.
Krok 7 - Duszona kapusta z cebulą i miodem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 19.03.2013 07:39
ciekawie doprawiona ta kapustka :)
tomek18 18.03.2013 17:31
PYSZNA KAPUSTKA!
owca441 18.03.2013 17:30
bardzo ciekawie przyrządzona
gosia561 18.03.2013 13:13
bardzo ciekawy smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak