Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszona kapusta czerwona ze smalcem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 szt.
Kucharek przyprawa uniwersalna
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku
smalec 3 (ze skwarkami)

Przepis i sposób przygotowania na: duszona kapusta czerwona ze smalcem

kapustę oczyścić poszatkować opłukać i włożyć do garnka wlać odrobinę wody aby nie przywarła do dna,kucharka do smaku zagotować i dusić do miękkości na wolnym ogniu,pod koniec duszenia dodać smalec ze skwarkami doprawić do smaku cukrem i sokiem z cytryny lub kwaskiem,wymieszać i chwilę jeszcze poddusić,podawać jako przystawkę do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 16.02.2013 14:19
na pewno jest smaczna !
angelika14 13.02.2013 16:01
świetny dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak