Duszona kalarepka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepka młoda

    5 szt
  • masło klarowane

  • sól i pieprz

  • koperek

    1 pęczek mały
  • śmietana 30%

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalarepki obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Moje były duże po obarniu ważyły 900 g. Na patelni rozgrzać trochę klarowanego masła i wrzucić pokrojoną kalarepkę. Smażyć aż kalarepka lekko sie przyrumieni i zmięknie. Do smaku doprawić solą i pieprzem. Koperek drobno posiekać. Gdy kalarepka już zmięknie dodać śmietankę oraz posiekany koperek. Wszystko jeszcze razem dusić aby śmietanka zgęstniała. Podawać jako dodatek do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 07.09.2015 23:57
Ciekawy przepis :)
Alex_M 07.09.2015 20:56
fajna ja.rzynka :)
irenka 07.09.2015 16:48
pyszny dodatek do obiadu,coś dla mnie
jagoda5913 07.09.2015 12:30
super pomysł
Mniam 07.09.2015 12:13
Wspaniały dodatek do obiadu. Pycha!
Wafelek2601 07.09.2015 09:42
Uwielbiam kalarepkę
gosia56 07.09.2015 09:28
pyszna taka kalarepka;)
Habibi 07.09.2015 08:16
Robię w sezonie taką kalarepkę i nigdy chyba mi się nie znudzi :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat