Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona cebulka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 5 szt
oliwa 100 gram
smalec 1 łyżka
kiełbasa 1 parka
parówka 1 parka
pieprz 1 szczypta
przyprawa do zup 1/2 łyżeczki
wino czerwone wytrawne 50 gram
koncentrat pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona cebulka

Cebulę obrać i pokroić w grube krążki, następnie posypać odrobiną soli tak żeby puściła sok.

Na patelnię wlać oliwę i smalec.

Wrzucić kiełbasę i parówkę żeby się zarumieniła, dodać pieprz cukier magę i wszystko wymieszać. Dokładamy cebulę i dodajemy koncentrat pomidorowy, rozgrzewamy do wrzenia dolewamy czerwone wino.

Pod przykryciem dusimy około 5 minut, następnie wszystko dokładnie mieszamy i dusimy do miękkości około 10 minut.

Jeżeli cebula jest miękka nakładamy na talerz i można jeść z chlebem lub bułką.

Smacznego:)

Polecam po zjedzeniu wypić filiżankę dobrej herbaty;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 18.01.2014 10:04
apetycznie wygląda
Ewelina38 15.11.2013 10:39
uwielbiam duszoną cebulkę z chlebem ale zawsze dodaję jeszcze podsmażanej kiełbaski
Iwusia 11.11.2013 23:35
bardzo fajna
Milka100 08.11.2013 09:23
To coś dla mnie, uwielbiam cebulę.
sara1 31.10.2013 08:12
świetne danie
PIOTR11 30.10.2013 09:04
bardzo apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak