Drożdżówki z twarogiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    500 gram
  • jajko

    1 sztuka
  • drożdże

    40 gram
  • cukier

    6 łyżek
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • płatki owsiane

    2 łyżki
  • mleko

    3/4 szklanki
  • olej

    2 łyżki
  • twaróg

    400 gram
  • wanilia

    1 laska
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twaróg rozgnieść dokładnie widelcem, dodać miąższ z laski wanilii i dodać cukier do smaku. Wszystkie pozostałe składniki wsypać do malaksera i dokładnie wyrobić cisto. Podzielić je na dwie części i rozwałkować na grubość ok. 1 cm. Na jeden kawałek ciasta wyłożyć twaróg i ułożyć na nim drugi. Kolejno pokroić na prostokąty (dowolnej wielkości) i trzymając z obu stron zawinąć. Drożdżówki posmarować roztrzepanym jajkiem, żeby nabrał rumianego koloru. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
joanna43 30.01.2015 21:04
natibretk myślę, że spokojnie można takiego użyć
Kamil 28.01.2015 19:56
Zrobię sobie takie na przekąskę do pracy :)
natibretk 28.01.2015 18:50
Witam, czy może być taki twróg w wiaderku jak np. na sernik? Czy lepiej biały twaróg w kostce? Drożdzówki wygladają pysznie :)
Wacław 27.01.2015 10:58
tez takie lubię
Rysia 26.01.2015 23:21
Bardzo apetyczne.
Wiktoria29 26.01.2015 20:46
smakowicie wyglądają
cooked 26.01.2015 20:15
coś dla mnie! :)
halina17 26.01.2015 19:50
Dobre drożdżówki.
Ania67 26.01.2015 19:45
Wyglądają cudnie- pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat