Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżówki z twarogiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 gram
jajko 1 sztuka
drożdże 40 gram
cukier 6 łyżek
sól 1/2 łyżeczki
płatki owsiane 2 łyżki
mleko 3/4 szklanki
olej 2 łyżki
twaróg 400 gram
wanilia 1 laska
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówki z twarogiem

Twaróg rozgnieść dokładnie widelcem, dodać miąższ z laski wanilii i dodać cukier do smaku. Wszystkie pozostałe składniki wsypać do malaksera i dokładnie wyrobić cisto. Podzielić je na dwie części i rozwałkować na grubość ok. 1 cm. Na jeden kawałek ciasta wyłożyć twaróg i ułożyć na nim drugi. Kolejno pokroić na prostokąty (dowolnej wielkości) i trzymając z obu stron zawinąć. Drożdżówki posmarować roztrzepanym jajkiem, żeby nabrał rumianego koloru. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna43 30.01.2015 21:04
natibretk myślę, że spokojnie można takiego użyć
Kamil 28.01.2015 19:56
Zrobię sobie takie na przekąskę do pracy :)
natibretk 28.01.2015 18:50
Witam, czy może być taki twróg w wiaderku jak np. na sernik? Czy lepiej biały twaróg w kostce? Drożdzówki wygladają pysznie :)
Wacław 27.01.2015 10:58
tez takie lubię
Rysia 26.01.2015 23:21
Bardzo apetyczne.
Wiktoria29 26.01.2015 20:46
smakowicie wyglądają
cooked 26.01.2015 20:15
coś dla mnie! :)
halina17 26.01.2015 19:50
Dobre drożdżówki.
Ania67 26.01.2015 19:45
Wyglądają cudnie- pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak