Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówki z jabłkiem prażonym i orzechami
Kroki postępowania
Dodajemy do utartych żółtek, miksujemy.
Zostawiamy do wyrośnięcia na ok 1h w ciepłe miejsce.
Orzechy mielimy w rozdrabniaczu.
drożdże świeże | 50 g |
mąka tortowa | 500 g może mniej/ więcej typ 450 |
mleko 2% | 1 szkl |
cukier puder | 1/2 szkl |
cukier waniliowy | 30 g |
olej | 4 łyzki |
żółtko jajek | 3 szt |
jabłka | 3 szt |
masło | 1 łyżeczka |
cukier brązowy | 1 łyżka |
cynamon | 2 szczypty |
orzechy włoskie | 1 garść / zmielić |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: