Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówki z białym serem
Kroki postępowania
Do misy wsypałam mąkę zrobiłam w niej dołek.
Do szklanki wlałam mleko ( podgrzałam je w mikrofali)
Dodałam drożdże do mleka i cukier , wymieszałam do rozpuszczenia.
Rozpuszczone drożdże wlałam do dołka w mace i delikatnie połączyłam, tak aby powstała zawiesina.
Zostawiłam na 15 minut do wyrośnięcia.
Do misy z rozczynem dodałam resztę składników czyli rozpuszczoną i ostudzoną margarynę , żółtka, cukier waniliowy i szczyptę soli.
Włączyłam mikser i prze 5 minut walczyłam z ciastem hi hi ( końcówka hak).
Do misy włożyłam dwie kostki twarogu , dodałam jajo, cukier waniliowy i 3 łyżki śmietany.
Zmiksowałam
Zostawiłam do wyrośnięcia na 30 minut( włożyłam do pieca i nastawiłam go na 40 stopni , wyrosło znakomicie)
Piekłam 25 minut w 170 stopniach.