Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drożdżówki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 70 g
sól 5 g
jajko 1 szt
mąka pszenna 500 g
masło 70 g
drożdże 16 g
maślanka 200 ml
miód prawdziwy 20 g
cukier wanilinowy 1 szt
wiśnie bez pestek 250 g
twarożek 350 g

Przepis i sposób przygotowania na: drożdżówki

Nadzienie
Wiśnie jeśli są z kompotu to oddzielić od soku, odstawić żeby się dobrze odsączyły. Serek wymieszać razem z cukrem wanilinowym, miodem i odłożyć.

Przygotowanie ciasta:
Drożdże wymieszać z maślanką.
Pozostałe produkty wymieszać dodać rozczyn z maślanki i drożdży i zagnieść elastyczne ciasto.
Porobić kulki następnie dnem do każdej kulki wcisnąć dno od szklanki, w ten sposób zrobić miejsce na nadzienie. Do środka włożyć najpierw ser następnie wiśnie. Piec w temperaturze 190 stopni przez ok 20 do 30 minut.
Smacznego:)

Z PRZEPISU MOŻNA WYKONAĆ OD 15-20 BUŁECZEK W ZALEŻNOŚCI OD WIELKOŚCI.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak