Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżówka ze śliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

maślanka 1 szklanka
cukier 3/4 szklanki
olej 1/2 szklanki
jajko 3 szt
olejek wanilinowy
mąka pszenna 2 i 1/4 szklanki
budyń waniliowy 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżki
śliwki

Kruszonka

masło 2 łyżki
mąka 5 łyżek
cukier waniliowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówka ze śliwkami

Do miski wlać płynne składniki oraz jajka i dokładnie wymieszać łyżką. Dodać resztę składników i ponownie wymieszać, jednak tym razem szybko. Ciasto wyłożyć na blachę,a na nie wypestkowane śliwki i wyrobioną w tej samej misce co ciasto kruszonką. To ciasto może być w wielu wersjach smakowych np. zmieniając aromat, owoce lub dodając kakao zamiast budyniu,a do kruszonki trochę cynamonu itp.,itd. Polecam spróbować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak