Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżówka z rabarbarem bez zagniatania

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 750 g
jajko 3 duże
cukier 1 szkl.
cukier waniliowy 3 łyżeczki
drożdże świeże 70 g
mleko ciepłe 1-1,5 szkl.
olej 2/3 szkl.
ziemniaki ugotowane 2 średnie
rabarbar 1 kg
kruszonka

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówka z rabarbarem bez zagniatania

Kroki postępowania

1
W średnim naczyniu wymieszać wszystkie mokre składniki z rozpuszczonymi w mleku drożdżami.
Krok 1 - Drożdżówka z rabarbarem bez zagniatania foto
2
W dużej misce połączyć mąkę, sól, cukier i cukier waniliowy.
Krok 2 - Drożdżówka z rabarbarem bez zagniatania foto
3
Dolać podrośnięty zaczyn drożdżowy.
Krok 3 - Drożdżówka z rabarbarem bez zagniatania foto
4
Ciasto kilka minut wyrabiać mikserem do połączenia. Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 4 - Drożdżówka z rabarbarem bez zagniatania foto
5
Na ciasto wysypać obrany rabarbar pokrojony w krążki oraz kruszonkę.
Odstawić na 20 minut do podrośnięcia.
Krok 5 - Drożdżówka z rabarbarem bez zagniatania foto
6
Piec 50-60 minut w 170*C z termoobiegiem.
Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Krok 6 - Drożdżówka z rabarbarem bez zagniatania foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 28.04.2017 14:28
fajny przepis,na pewno przepyszne ciacho
Franciszek 25.04.2017 00:55
dobre do kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak