Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe ze śliwkami
Kroki postępowania
Pozostawić chwile do ponownego wyrośnięcia .Wstawić do piekarnika na 190 stopni na 35 -40 minut .Po upieczeniu polać lukrem z białek i cukru z sokiem cytrynowym .
mąka | 300 g |
mąka tortowa | 300 g |
drożdże świeże | 50 g |
cukier | 3/4 szklanki |
żółtko jajek | 4-5 szt |
masło | 150 g |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1 łyżeczka |
cukier waniliowy | 1 szt |
śliwki węgierki | 300 g |
mleko | 1/2 szklanki |
białko | 3 szt |
cukier puder | ile zabierze |
sok z cytryny | 1/2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: