Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdzowe z mięskiem i ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 50 dag.
mleko 130 ml.
olej 2 łyżki
jajko 1 sztuka
sól 3/4 łyżeczki
cukier 0.5 łyżeczki
drożdże 4 dag.
udko z kurczaka duże 1 sztuka
ryż 5 dag.
papryka 1 sztuka
masło do smażenia
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdzowe z mięskiem i ryżem

Kroki postępowania

1
Drożdże rozpuszczamy w mleku z cukrem.Dodajemy do mąki.Wbijamy również jedno jajo i dodajemy olej oraz sól.Zagniatamy ciasto.Odstawiamy do wyrośnięcia(w ciepłe miejsce). Po czym rozwałkowujemy i np. szklanką wycinamy kółka.
Krok 1 - Drożdzowe z mięskiem i ryżem foto
2
Ugotowane udko obieramy z mięsa(ja wykorzystałem z wywaru) i kroimy na małe kawaleczki. Dodajemy do ugotowanego ryżu.Mieszamy.Cebulę kroimy w kostkę.Podsmażamy na maśle.Po czym dodajemy do wcześniejszych składników.Paprykę kroimy w drobną kostkę,dodajemy do farszu .Doprawiamy do smaku przyprawami.Na środek kółka kładziemy porcję farszu.Dokładnie zlepiamy brzegi.
Krok 2 - Drożdzowe z mięskiem i ryżem foto
3
Po wierzchu smarujemy rozkłóconym jajkiem.Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 200*C na złoty kolor.
Krok 3 - Drożdzowe z mięskiem i ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 06.01.2014 20:26
smaczne pierożki
Alex_M 17.06.2013 09:37
super pierozki!
mic 29.05.2013 16:00
jakie piękne
adelajda 30.04.2013 22:07
ciekawe nadzienie
fotoviderek 25.04.2013 10:46
Lubię takie dania :)
gosia56 24.04.2013 17:51
napewno pyszne
Anna133 23.04.2013 18:38
zapowiadają sie ciekawie
Marta1986 23.04.2013 16:02
super mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak