Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe rożki z wiśniami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 kg
masło 1 kostka
smalec 1 kostka
drodże, 100 gram
śmietana 300ml
cukier 0,5 szklanki
cukier puder do posypania
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe rożki z wiśniami

Mąkę przesiewamy, siekamy z masłem i smalcem. Śmietanę , jajka, drożdże, cukier mieszamy . Zagniatamy ciasto. Odstawiamy na ok 30 minut pod ściereczka do wyrośnięcia i wałkujemy . Radełkiem wycinamy kwadraty. Na każdym układamy po 3 wiśnie. Zwijamy jeden róg do spodu drugi na niego tak aby powstał taki rożek. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach. Po wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 09.03.2013 15:43
smaczne ciastka
Luka Li 07.03.2013 19:56
Muszą być pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak