Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe racuchy z jabłkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/2 szklanki
drożdże 3 dkg
jajko 3 szt
cukier 3 łyżki
mąka 1 1/2 szklanki
jabłka 2-3 szt
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe racuchy z jabłkami

Kroki postępowania

1
Mleko podgrzać. Do dużej miski skruszyć drożdże, dodać łyżkę mąki i łyżkę cukru oraz ciepłe mleko. Dokładnie wymieszać i zostawić do wyrośnięcia na ok.15 min.
Następnie dodać jaja, resztę mąki i cukru, zmiksować.
Krok 1 - Drożdżowe racuchy z jabłkami foto
2
Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, skroić w kostkę (można w krążki), dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
Krok 2 - Drożdżowe racuchy z jabłkami foto
3
Po usmażeniu posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO!
Krok 3 - Drożdżowe racuchy z jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.03.2014 00:23
bardzo lubię i często robię
kornelcia 11.02.2014 17:25
no to wiem co jutro na obiad zrobię
aginaa 20.11.2013 08:04
ale ochoty mi narobilas
adelajda 18.11.2013 18:34
bardzo smaczne racuchy :)
norweska20 17.11.2013 22:40
wykorzystam ten przepis jutro na obiad
monika141 13.11.2013 09:38
moje ulubione
Alex_M 12.11.2013 10:44
świetny przepis
ONY_za_kare 11.11.2013 12:46
pyszne racuszki
miroslawa 11.11.2013 04:14
delikatesy poprostu, i jak fantastycznie podane
Gracer 10.11.2013 21:45
uwielbiam takie racuchy
irenka 10.11.2013 21:43
pyszne,lubię takie
Rossie 10.11.2013 21:13
najlepsze!
gosia1988 10.11.2013 21:09
uwielbiam racuchy z jabłkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak