Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe racuchy z jabłkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
jajko 1 sztuka
drożdże 50 gram
mleko ciepłe 1,5 szklanki
sól 1 szczypta
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe racuchy z jabłkami

1. Przesiewamy mąkę do dużej miski.
2. Robimy tzw. "gniazdko" po środku: kruszymy drożdże, dodajemy sól, cukier i pół szklanki ciepłego mleka.
3. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
4. Dodajemy jajko, pokrojone jabłka w kostkę i mieszamy dalej.
5. Następnie dolewamy resztę letniego mleka i odstawiamy pod przykryciem na 60 minut do wyrośnięcia.

Następnie wlewamy na patelnię olej i smażymy. Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 31.10.2012 16:56
Smaczne to. Głos oddany.
Piotr-21 31.10.2012 16:36
smaczne
octo 31.10.2012 16:07
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak