Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe racuchy z brzoskwiniami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1-1,5 szkl
jajko 1 szt
mleko 1,5 szkl
drożdże 2 dkg
cukier waniliowy 1 op
sól szczypta
brzoskwinia 1-2 szt
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe racuchy z brzoskwiniami

Kroki postępowania

1
Do miski wlewamy letnie mleko, wsypujemy cukier i sól. Wbijamy jajko, dodajemy drożdże. Stopniowo dodajemy mąkę, ubijamy trzepaczką, aby nie było grudek. Ciasto powinno być gęste jak śmietana. Odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.
Krok 1 - Drożdżowe racuchy z brzoskwiniami foto
2
Brzoskwinie obieramy ze skórki. Usuwamy pestkę. Kroimy owoc na drobną kostkę, dodajemy do wyrośniętego ciasta. Starannie całość mieszamy. Na rozgrzany olej nakładamy łyżką niewielkie placuszki. Smażymy na rumiano z obu ston.
Krok 2 - Drożdżowe racuchy z brzoskwiniami foto
3
Odsączamy tłuszcz na papierowym ręczniku. Posypujemy cukrem pudrem.
Krok 3 - Drożdżowe racuchy z brzoskwiniami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 09.09.2013 19:15
z brzoskwiniami muszą być pyszne :)
alaaa 06.08.2013 21:26
racuszki to ja zawsze chętnie zjem ,a z brzoskwiniami tym bardziej
IKrakowianka 30.05.2013 22:08
super pomysł na pyszne racuchy
Dorota59 07.11.2012 17:09
przepyszne
kate.500 30.10.2012 07:53
pycha
motyl 22.09.2012 16:38
smaczne
caralajna 19.09.2012 10:09
bardzo ciekawy pomysł, z drożdżami muszą być wyrośnięte
Dorian 15.09.2012 21:09
pycha
olkaaa 13.09.2012 10:32
fantastyczny przepis
RenataZ-et 12.09.2012 21:07
Dawno nie jadłam racuchów ...
Pusia 12.09.2012 13:01
apetyczne
Katarzyna87 11.09.2012 20:40
mniam
Zdzisław 11.09.2012 20:08
mama robiła często- wieki temu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak