Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe paszteciki z kremową pastą z bobu
Paszteciki:
Wlać masło, mleko oraz wbić jajka.
Wyrobić gładkie odchodzące od dłoni ciasto.
Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Pasta z bobu: W międzyczasie przygotować pastę z bobu.
Bób gotować do miękkości z dodatkiem soli i gałązek kopru.
Odcedzić, obrać ze skórki.
Do miski przełożyć bób, dodać serek śmietankowy, doprawić solą i pieprzem.
Farsz pognieść widelcem lub zblendować.
Zwinąć ścisło w rulon.
Rulon kroić w 5 cm. paszteciki, skropić wodą wymieszaną z sokiem z cytryny.
Paszteciki umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 25-30 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.