Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe bułeczki z mięsem (z rosołu) i pieczarkami
Ciasto: Mąkę wymieszać z drożdżami, dodać sól, roztrzepane jajko, ciepłe mleko oraz cukier. Wyrabiać, stopniowo dolewając masło. Kiedy składniki się połączą, a ciasto będzie elastyczne i dobrze wyrobione, należy nakryć miskę ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia na ok. 50 minut. Podrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę obsypaną mąką i chwilę wyrobić. Podzielić na 10 równych porcji. Z każdej części ciasta uformować kulkę, spłaszczyć ją i lekko rozwałkować. Na środek nałożyć po 2 łyżki nadzienia i zawijając do góry brzegi ciasta dokładnie je zlepić. Bułki układać zlepieniami do dołu na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Gotowe bułki przykryć ściereczką i odstawić na ok. 15 minut. Podrośnięte bułki posmarować za pomocą pędzelka rozkłóconym jajkiem i posypać czarnuszką. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (grzałka góra-dół) przez ok. 25 minut, do ładnego zarumienienia. Podawać z ketchupem na ciepło lub zimno.