Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe babeczki ze szynką i serem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 400 g
drożdże 40 g
mleko 3/4 szkl.
sól do smaku
olej rzepakowy 1 łyżka
szynka kilka plasterków
ser żółty kilka plasterków
masło 50 g
czosnek 1 ząbek
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe babeczki ze szynką i serem

Mąkę wsypać do miski,rozkruszyć drożdże,wlać ciepłe mleko,olej i osolić.Zagnieść ciasto i odstawić do wyrośnięcia.
Masło utrzeć z rozgniecionym ząbkiem czosnku.
Ciasto rozwałkować w prostokąt na grubość 0,5 cm,posmarować masłem czosnkowym,ułożyć plasterki sera i na ser plasterki szynki.Ciasto zwinąć w rulon i pokroić na 12 kawałków.Formę do muffinek wysmarować olejem,ułożyć kawałki zrolowanego ciasta we foremce.Posmarować rozmąconym jajkiem i posypać ziołami prowansalskimi.Piec 20 minut w temp. 190 stopni.Podawać na ciepło polane ketchupem lub sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 30.12.2013 23:21
pysznie wyglądają
Marlenka.S 19.12.2013 18:47
smacznie wyglądają
Barbara777 18.12.2013 23:00
piękne i smaczne babeczki
Jolie 18.12.2013 19:47
super, u mnie w domu pewnie znikłyby w 2 minuty!
idealme 18.12.2013 19:45
pyszne babeczki!
babajaga1969 18.12.2013 19:25
pyszne, takie małe pizzerinki
Lis 18.12.2013 19:24
Pycha takie babeczki jako przekąska:)
Monika10 18.12.2013 19:19
super babeczki
Konczi 18.12.2013 19:15
super babeczki :D
norweska20 18.12.2013 18:29
smakowite babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak