Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowy schabowy zapiekany

2.0
(7)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Kotlecik z piersi kurczaka zapiekany ze serem i pokrojoną papryką. Smaczny dodatek do obiadu i nie tylko.

Składniki:

Schabowy z serem

pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
ser żółty 6 plastrów
jajko 2 sztuki
papryka 3 plastry
sól i pieprz 2 szczypty
olej 5 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 garście

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowy schabowy zapiekany

Pierś kurczaka dzielimy na połowy, myjemy i osuszamy.

Każdą połowę dowolnie dzielimy na kotlety( u mnie z połowy piersi wychodzą 3-4 kotleciki).

Mięso lekko rozbijamy i oprószamy solą i pieprze czasami smaruję musztardą.

Kotlety panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy na rumiano. Każdy plaster sera kroimy na 3 paski i zwijamy w ślimaczki.

Usmażone kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym i układamy po 3-4 serowe ślimaczki, obsypujemy drobno pokrojoną papryką i zapiekamy w piekarniku do rozpuszczenia sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak