Drobiowy schabowy zapiekany

Drobiowy schabowy zapiekany

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
5+

Kotlecik z piersi kurczaka zapiekany ze serem i pokrojoną papryką. Smaczny dodatek do obiadu i nie tylko.
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Schabowy z serem

  • pierś z kurczaka podwójna

    1 sztuka
  • ser żółty

    6 plastrów
  • jajko

    2 sztuki
  • papryka

    3 plastry
  • sól i pieprz

    2 szczypty
  • olej

    5 łyżek
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 garście
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś kurczaka dzielimy na połowy, myjemy i osuszamy.

Każdą połowę dowolnie dzielimy na kotlety( u mnie z połowy piersi wychodzą 3-4 kotleciki).

Mięso lekko rozbijamy i oprószamy solą i pieprze czasami smaruję musztardą.

Kotlety panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy na rumiano. Każdy plaster sera kroimy na 3 paski i zwijamy w ślimaczki.

Usmażone kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym i układamy po 3-4 serowe ślimaczki, obsypujemy drobno pokrojoną papryką i zapiekamy w piekarniku do rozpuszczenia sera.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat