Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowy od Hamrocyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 3 szt.
czosnek 6 ząbków
oliwa 3 łyżki
jajko 3 szt.
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
pieprz
sól
sos tabasco 1 łyżka
mąka
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowy od Hamrocyka

Kroki postępowania

1
mięso dokładnie myjemy , wycinamy błonki i kostki , fileta dzielimy na dwie części , delikatnie rozbijamy przez folię .
Do miski rozbijamy jajka , roztrzepujemy , dodajemy olej i sos tabasco oraz przyprawy.Czosnek obieramy i kroimy bardzo drobno albo przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy.
Do miski wkładamy z marynatą wkładamy mięso , dokładnie maczamy by wszystkie kotlety były w marynacie. Przykrywamy folią i odstawiamy najmniej na 5 godzin.
Krok 1 - Drobiowy od Hamrocyka foto
2
Po tym czasie wyjmujemy z lodówki i obtaczamy w mące
Krok 2 - Drobiowy od Hamrocyka foto
3
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy kotlety z obu stron na rumiano.
Krok 3 - Drobiowy od Hamrocyka foto
4
Podajemy z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.
Krok 4 - Drobiowy od Hamrocyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 08.11.2012 21:43
Bardzo lubię tak przygotowane mięsko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak