Drobiowy kotlet z dodatkami

Drobiowy kotlet z dodatkami

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
5+

Kotleciki z piersi kurczaka są wszystkim znane i są bardzo smaczne. Można je jednak troszkę urozmaicić dodatkami.
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Dania mięsne

  • pierś z kurczka

    1 sztuka
  • ogórki konserwowe

    3 sztuki
  • szynka

    6 plastrów
  • żółty ser

    6 plastrów
  • jajko

    2 sztuki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • olej

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś kurczaka oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Kroimy na plastry i lekko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem, a następnie panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażymy na rumiano.

Usmażone kotlety układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornych.

Na kotlety kładziemy po kilka plastrów pokrojonego ogórka, przykrywamy plastrem szynki i na wierzch kładziemy plaster sera. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy do rozpuszczenia sera.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 02.06.2018 22:14
Smakowite i kuszące kotleciki drobiowe;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat