Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowy kotlet z dodatkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Kotleciki z piersi kurczaka są wszystkim znane i są bardzo smaczne. Można je jednak troszkę urozmaicić dodatkami.

Składniki:

Dania mięsne

pierś z kurczka 1 sztuka
ogórki konserwowe 3 sztuki
szynka 6 plastrów
żółty ser 6 plastrów
jajko 2 sztuki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
olej 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowy kotlet z dodatkami

Pierś kurczaka oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Kroimy na plastry i lekko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem, a następnie panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażymy na rumiano.

Usmażone kotlety układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornych.

Na kotlety kładziemy po kilka plastrów pokrojonego ogórka, przykrywamy plastrem szynki i na wierzch kładziemy plaster sera. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy do rozpuszczenia sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 02.06.2018 22:14
Smakowite i kuszące kotleciki drobiowe;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak