Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowy gulasz z dynią i kurkami Zewy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 3 szt
kurki blanszowane 200 g
dynia 200 g
cebula 1 szt
mleko 3,2% 1 szk
serek topiony 100 g
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
olej 3 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
koper świeży 4 łyżki posiekanego
woda 3 szk

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowy gulasz z dynią i kurkami Zewy


Ćwiartki kurczaka wytrybować i mięso pokroić w sporą kostkę.
W szerokim rondlu rozgrzać olej, wrzucić mięso i podsmażyć.
Następnie dodać pokrojoną w kostkę cebule i dynię oraz kurki i chwilę smażyć.
Wszystko podlać wodą, dodać koperek i przyprawy i gotować na małym ogniu do miękkości mięsa.
Na koniec zagęścić gulasz mąka wymieszaną z mlekiem i dodać serek.
Gotować do momentu rozpuszczenia się serka cały czas delikatnie mieszając.
Gulasz podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak