Drobiowe sznycle z jajkiem

Drobiowe sznycle z jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • mąka

    1 łyżka
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z kurczaka oczyścić z tłuszczu pokroić na sznycle.Przyprawić pieprzem,solą i opanierować w mące,jajku i bułce tartej.Usmażyć na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.Resztę jajka lekko posolić i wymieszać z posiekanym szczypiorkiem.Na patelnię położyć foremkę w kształcie serca i wlać w nie jajko.Serduszko z jajka ułożyć na gorących sznycelkach.Podawać z surówką lub jarzynami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorian

18.12.2013 07:55
pyszne miesko

Ada-Gaba

05.08.2013 11:39
pyszne danie

Łukasz15

23.05.2013 20:17
Bardzo dobre

Seba

05.01.2013 09:46
extra

Jodaj

14.11.2012 12:44
pychotka :)

Krystyna32

22.08.2012 15:04
extra

Goya

22.04.2012 21:56
super

malcik111

24.01.2012 10:30
o jakie fajne

Wacław

22.12.2011 08:35
lubię takie !

Iwona51

15.12.2011 10:23
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat