Drobiowe sznycle z jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • mąka

    1 łyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z kurczaka oczyścić z tłuszczu pokroić na sznycle.Przyprawić pieprzem,solą i opanierować w mące,jajku i bułce tartej.Usmażyć na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.Resztę jajka lekko posolić i wymieszać z posiekanym szczypiorkiem.Na patelnię położyć foremkę w kształcie serca i wlać w nie jajko.Serduszko z jajka ułożyć na gorących sznycelkach.Podawać z surówką lub jarzynami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 18.12.2013 07:55
pyszne miesko
Ada-Gaba 05.08.2013 11:39
pyszne danie
Łukasz15 23.05.2013 20:17
Bardzo dobre
Seba 05.01.2013 09:46
extra
Jodaj 14.11.2012 12:44
pychotka :)
Krystyna32 22.08.2012 15:04
extra
Goya 22.04.2012 21:56
super
malcik111 24.01.2012 10:30
o jakie fajne
Wacław 22.12.2011 08:35
lubię takie !
Iwona51 15.12.2011 10:23
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat