Drobiowe szaszłyki z cukinią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Drobiowe szaszłyki z dietetyczną i zawierającą dużo wartości odżywczych cukinią to świetna propozycja dla fanów kurczaka z rusztu, który w połączeniu z grillowanymi warzywami smakuje rewelacyjnie. To ciekawy pomysł na szybki, pełnowartościowy sezonowy obiad.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • filety z kurczaka

    600 g
  • cukinia

    2 szt.
  • cytryna

    0.5 szt.
  • Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat

    3 łyżki
  • Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat

    2 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Filet z kurczaka umyć, pokroić na małe kawałki, skropić sokiem z cytryny i oprószyć przyprawą do kurczaka. Odstawić na około 30 minut.

2. Cukinię umyć, pokroić wzdłuż na bardzo cienkie paseczki (najlepiej za pomocą obieraczki), następnie oprószyć solą i pieprzem.

3. Fileta nabijać na patyki do szaszłyków naprzemiennie ze zrolowanymi paskami cukinii.

4. Szaszłyki grillować na grillu lub patelni grillowej z każdej strony aż do zrumienienia. Podawać z sosem tzatziki i grillowanymi ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat