Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filet z kurczaka 1 sztuka

farsz

szpinak mrożony 2 łyżki
ser feta 1 łyżka
czosnek 1/2 ząbek
masło 1 łyżka
ser żółty 2 kawałki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

do panierowania

jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

do smażenia

olej

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą

Kroki postępowania

1
Szpinak mieszamy z serem oraz z rozgniecionym czosnkiem.
Mięso przekrawamy wzdłuż na pół, rozbijamy tłuczkiem dość cienko na większe płąty
Krok 1 - Drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą foto
2
Na każdy płat mięsa nakładamy farsz szpinakowy, kawałek masła, sera żółtego.
Krok 2 - Drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą foto
3
Mięso rolujemy, wierzch posypujemy przyprawą do drobiu.
Krok 3 - Drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą foto
4
Panierujemy w rozmąconym jajku, bułce tartej.
Krok 4 - Drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą foto
5
Smażymy na głębokim tłuszczu.
Krok 5 - Drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 06.01.2015 11:27
obiad pycha
engie23 06.01.2015 09:44
muszą być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak