Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe roladki z szynką i serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
szynka kilka plasterków
jajko 2 szt
mąka 1/3 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szkl
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia
ser żółty kilka (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe roladki z szynką i serem

Kroki postępowania

1
Mięso płuczemy, osuszamy za pomocą ręczników papierowych i kroimy w cienkie plasterki. Każdy plaster mięsa nacieramy solą i pieprzem. Następnie na plasterku mięsa układamy kawałek szynki i posypujemy startym serem. Zwijamy w roladki.
Krok 1 - Drobiowe roladki z szynką i serem foto
2
Każdą zwiniętą roladkę panierujemy w mącę, rozbełtanych jajkach z dodatkiem soli i pieprzu i na koniec w bułce tartej.
Krok 2 - Drobiowe roladki z szynką i serem foto
3
Roladki smażymy w głębokim tłuszczu, z każdej strony, na złoty kolor i na wolnym ogniu.
Smacznego!
Krok 3 - Drobiowe roladki z szynką i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 10.01.2014 13:13
też takie robię, lubimy też z pieczarkami :)
Adam/ZUB3R 12.11.2012 11:01
uwielbiam
olkaaa 05.09.2012 09:09
bardzo fajne
Monika78 04.09.2012 12:49
ser i szynka w miesie -- mniam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak