Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe roladki z suszonymi śliwkami

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 g
szynka gotowana 4 plastry
śliwki suszone 100 g
cynamon Prymat 1 szczypta
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1/2 pęczka
ocet winny 2 łyżki
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe roladki z suszonymi śliwkami

Mięso umyć, osuszyć większe kawałki przekroić na pół. Delikatnie rozbić. Oprószyć solą, pieprzem oraz skropić octem jabłkowym. Na koniec posypać cienko cynamonem i odstawić na 30 minut do lodówki, by mięso przeszło przyprawami.

Na każdy kawałek mięsa ułożyć plaster szynki, natkę pietruszki oraz kilka pokrojonych w paseczki suszonych śliwek. Zwinąć w roladki, spiąć wykałaczką. Obtaczać kolejno w rozkłóconym jajku oraz w bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju, ze wszystkich stron na złoty kolor. Osączyć na ręczniku papierowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 05.03.2014 13:31
pysznie wyglądają
Beatris 05.03.2014 13:22
Bardzo apetyczne roladki:)
V_kuchareczka 05.03.2014 12:59
przepysznie wyglądają
Pomocnik 05.03.2014 10:35
smacznie wygląda
Kuchenka 05.03.2014 10:22
smaczne to!
Patriszja
Patriszja 05.03.2014 10:02
Jak dla mnie- bez cynamonu ale śliwki suszone jak najbardziej do kurczaka mniam!
matesko 05.03.2014 09:57
fajny przepis
Megg 05.03.2014 09:55
rewelacyjne roladki
monika141 05.03.2014 09:52
smakowicie wygląda
sylwia_sl 05.03.2014 09:30
apetycznie się prezentują
Paolcia 05.03.2014 09:27
mmm smacznie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak