Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe roladki z pieczarkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 2 szt
pieczarki 500 g
cebula 1 szt
przyprawa uniwersalna 2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat wg uznania
olej 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe roladki z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Pieczarki obrać i zetrzć na tarce o grubych oczkach. Podsmażyć na razem z drobno pokrojoną cebulą.
Krok 1 - Drobiowe roladki z pieczarkami foto
2
Filety umyć, osuszyć, porozcinać na pojedyncze filety , rozbić tłuczkiem i oprószyć przyprawami.
Krok 2 - Drobiowe roladki z pieczarkami foto
3
Na każdym płacie mięsa układać farsz z pieczarek i zwijać w roladki.
Krok 3 - Drobiowe roladki z pieczarkami foto
4
Obsmażyc na rozgrzanym oleju, podlać niewielką ilościa wody i dusić do miękkości.
Krok 4 - Drobiowe roladki z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 22.11.2014 21:52
moje ulubione
zabcia117 15.11.2014 06:50
Bardzo lubię takie :)
fotoviderek 14.11.2014 22:27
Super roladki :)
Ania84 14.11.2014 20:47
smaczny obiad
RenataZ-et 14.11.2014 20:45
pyszny obiadek :)
Katarzyna59 14.11.2014 20:07
mniam mniam
halina17 14.11.2014 20:03
Dobre roladki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak