Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe roladki z ostro - słodkim farszem w kremowym sosie winno - borówkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 600 g
cebula czerwona 3 szt
białe wino 0,5 szklanki
olej 100 ml
bulion 120 ml
sól 1 łyżeczka
śmietana słodka 18% 125 ml
borówki 200 w słoiku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe roladki z ostro - słodkim farszem w kremowym sosie winno - borówkowym

Filet czyścimy.

Rozcinamy na 4 płaty.

Rozbijamy ( przez folię ) na niezbyt grube kotlety.

Oprószamy solą i pieprzem.

Cebulkę drobno siekamy.

Podsmażamy na oleju.

Po kilku minutach dodajemy ok. 150 g borówek ze słoika .

Smażymy razem ok.5 minut na delikatnym ogniu.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Odstawiamy na ok. 5 minut do przestudzenia.

Przygotowanym farszem smarujemy rozbite mięso.

Delikatnie zwijamy w roladki.

Związujemy nicią.

Obsmażamy z każdej strony na mocno rozgrzanym oleju na dużej, głębokiej patelni.

Wyciągamy nici.

Oprószamy papryką.

Wlewamy wino i bulion.

Dusimy razem ok. 15 minut.

Wyciągamy mięso na talerz.

Śmietanę dodajemy do powstałego sosu.

Dokładnie mieszamy.

Dodajemy resztę borówek ze słoika.

Gotujemy jeszcze ok. 5-7 minut.

Wkładamy roladki.

Podgrzewamy.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 15.01.2013 14:21
Rewelacyjny pomysł
babajaga1969 26.12.2012 19:41
nazwa tak smaczna, że roladki też muszą być pyszne:))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak