Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe roladki z ostro - słodkim farszem w kremowym sosie winno - borówkowym
Rozcinamy na 4 płaty.
Rozbijamy ( przez folię ) na niezbyt grube kotlety.
Oprószamy solą i pieprzem.
Cebulkę drobno siekamy.
Podsmażamy na oleju.
Po kilku minutach dodajemy ok. 150 g borówek ze słoika .
Smażymy razem ok.5 minut na delikatnym ogniu.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Odstawiamy na ok. 5 minut do przestudzenia.
Przygotowanym farszem smarujemy rozbite mięso.
Delikatnie zwijamy w roladki.
Związujemy nicią.
Obsmażamy z każdej strony na mocno rozgrzanym oleju na dużej, głębokiej patelni.
Wyciągamy nici.
Oprószamy papryką.
Wlewamy wino i bulion.
Dusimy razem ok. 15 minut.
Wyciągamy mięso na talerz.
Śmietanę dodajemy do powstałego sosu.
Dokładnie mieszamy.
Dodajemy resztę borówek ze słoika.
Gotujemy jeszcze ok. 5-7 minut.
Wkładamy roladki.
Podgrzewamy.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!