Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe roladki z brzoskwiniami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki z kurczaka 8 szt
brzoskwinie 4 szt
jajko 2 szt
przyprawa uniwersalna
sól
olej
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe roladki z brzoskwiniami

Polędwiczki lekko rozbić dłonią, oprószyć pieprzem i przyprawą uniwersalną (można użyć przyprawę do gyrosa). Brzoskwinie obrać i można oprószyć lekko cukrem pudrem.
Polędwiczki układać po dwie tak by troszkę na siebie zachodziły, położyć połówkę brzoskwini. Zawinąć w niby roladę i panierować w jajku i tartej bułce.
Smażyć na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzut 18.04.2017 18:15
Ciekawy przepis
Aleksandra/Olcia 18.04.2017 18:05
takich jeszcze nie jadłam
olkaaa 18.04.2017 16:46
muszę zrobić
Stenka 18.04.2017 16:25
Z brzoswkwiniami jeszcze nie próbowalam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak