Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe orzechowe sakiewki z kapustą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
kapusta biała 1/2 główki
pomidory 2 szt
koperek 1 pęczek
słonecznik łuskany 2 łyzki
pesto 2 łyżeczki
sól i pieprz
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe orzechowe sakiewki z kapustą

Fileta przekroić na dwa kolety, rozbić i posmarować pesto orzechowym.
Kapustę poszatkować, podlać niewielką ilością wody, posolić, dodać posiekany koperek i udusić.
Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni. Dodać do nich 3 łyżki uduszonej kapusty. Wymieszać i nałożyć na kotlety. Filety złożyć na pół i obtoczyć w mące. Obsmażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
Do kapusty dodać obrane i pokrojone w kostkę pomidory i smażyć aż się rozpadną. Doprawić do smaku.
Sakiewki drobiowe pokroić w centymetrowe plastry i podawać z kapustą. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 07.02.2016 13:26
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak