drobiowe kotlety w sosie pieczarkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    4 sztuki
  • przyprawa do mięs

    1 opakowanie
  • pieczarki

    300 gram
  • masło

    3 łyżki
  • śmietana 12%

    500 gram
  • sól, pieprz

    1 do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety myjemy, kroimy na małe kotleciki. Lekko rozbijamy, przyprawiamy. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry,i dusimy na masle.przyprawiamy solą i pieprzem dodajemy smietanę. Kotlety obsmarzamy, zaleamy sosem i dusimy ok 40 minut na małym ogniu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kasnaj 02.02.2013 20:25
:) może być ciekawe
Kasnaj 02.02.2013 20:25
:) może być ciekawe
Anula1 05.09.2010 10:33
Proste a jakie smaczne:)
Faustyna 13.08.2010 16:18
pycha:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat